El confinament ha servit per a moltes coses, també positives, i entre elles descobrir que no sabem ni podem viure sense música en directe.

Podem escoltar-la a casa, mentre treballem, estirats al sofà o ballant davant el televisor però veure algú cantar o tocar un instrument sempre té una màgia que no es pot substituir.

I d’aquesta necessitat va sorgir la música als balcons. Centenars de músics amb ganes de continuar tenint públic, d’interpretar per algú i fer que la gent desconnectés del seu tancament, van sortir als balcons de casa seva durant uns minuts i van regalar allò que no té preu, uns moments de felicitat.

El grup gavanenc Soulmates format per Mireia Tortajada i Josep Soler han amenitzat les tardes amb temes propis i alguna versió entre aplaudiments i petició de bisos dels seus veïns. Les bessones Sianes-Imbernón, la Rita i la Mercè, han tret partit als seus estudis de violí, piano, violoncel, guitarra i veu per convocar als veïns al voltant d’uns vermuts col·lectius els caps de setmana. Això sí, cadascú al seu balcó.

A Gavà, igual que a moltes poblacions catalanes, una crisis ha servit per crear una oportunitat i poder dir: sort n'hem tingut de la música.

Compra les nostres fotos

Vols comprar alguna de les fotografies de Photopass.cat? Totes les imatges publicades al web es poden adquirir sense marca d'aigua i en diversos tamanys.

Més informació i preus